Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі SANTOKU 180 мм

Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі SANTOKU 180 мм

Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі SANTOKU 180 мм від компанії MyHome - фото 1
8 711 ₴
Під замовлення, 10 днів

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
NM.YMB-2003D
Виробник
Mcusta Zanmai
Країна виробництва
Японія
Колір
хром, бронза
Матеріал
дамаська сталь / дерево пакка

Опис

Опис

Японський ніж Santoku — це комбінація ножа кухаря та ножа для тесання. Характерною особливістю цього ножа є форма леза. Ріжуча кромка повністю пряма, а більш довгий виступ паралельний лезу і з’єднується з ним по плавній дузі.
Можливості ножа Santoku:
✔ спеціальний ніж для нарізання та шинкування овочів і фруктів
✔ можливість нарізки та нарізки м'яса без кісток
✔ можливість нарізки вперед і назад (техніка вперед-назад),
✔ можливість використання методу високої та низької нарізки (так звана висока, низька нарізка),
✔ можливість подрібнення, тобто різання зверху
✔ можливість подрібнення - конструкція ножа Santoku дозволяє ергономічно ковзати ножем по дошці, синхронно з рухом продуктів, що знаходяться під лезом

Країна виробник: Японія

Виробник: Mcusta Zanmai

Тип ножа: японський дрібний ніж (еквівалент європейського універсального ножа)

Твердість HRC: 60

Клинок: 33 шари дамаску

Серцевина: сталь VG-10

Ручка: Pakka wood

ЧИЩЕННЯ: Не мити в посудомийній машині

РОЗМІРИ
Довжина леза: 180 мм



Японський ніж Santoku з довжиною клинка 180 мм і повноцінною конструкцією (серцевина з цілісного шматка сталі). Серцевина ножа виготовлена з високоякісної вуглецевої сталі VG10, що характеризується чудовими ріжучими властивостями та винятковою стійкістю до корозії завдяки високому вмісту вуглецю. Серцевина покрита 33 шарами дамсону, завдяки чому кожен ніж має красивий і унікальний малюнок. Загартований приблизно до 60 HRC, він ідеально підходить не тільки як професійний ніж для досвідченого кухаря, але й для щоденного використання.

РУЧКА p>

Додатковою перевагою ножа є ексклюзивна рукоятка з деревини Pakka. Він поєднує в собі сучасний зовнішній вигляд і дуже хорошу ергономіку ручки. Він ідеально та надійно лежить у вашій руці. Плоский кінець ручки впливає на її корисність - ви можете легко роздавити спеції, наприклад часник, нею.

Pakka wood - це різновид високоякісної фанери, виготовленої зі шматків різних породи екзотичної деревини. Вони склеюються і пресуються під високим тиском. Це створює дуже хороший матеріал для виробництва ручок ножів. Він дуже твердий, не коробиться і не вбирає воду. Після полірування стає видно текстуру різних шарів деревини, як на лезі з дамаської сталі - поєднання цих двох матеріалів забезпечує виключно функціональне використання та оригінальний вигляд ножа.

Як доглядати за кухонними ножами майстра Marusho Kogyo

Японські ножі Mcusta Zanmai надзвичайно гострі та тверді, але водночас крихкі та делікатні? , тому варто прочитати інструкцію по догляду за цим розкішним виробом.

1. Дамаські японські ножі не можна мити в посудомийній машині. Агресивні миючі засоби та гаряча вода під високим тиском можуть пошкодити сталь і ручку.

2. Після кожного використання ножі слід промивати теплою водою і витирати насухо.

3. Не можна довго залишати ножі немитими, особливо під час нарізання фруктів. Фруктові кислоти можуть знебарвити лезо ножа.

4. Лезо японських дамаських ножів слід час від часу протирати кулінарною або рисовою олією.

5. Ножі найкраще зберігати в дерев’яних блоках або на магнітних стрічках.

6. Не можна використовувати ножі для рубання кісток або інших дуже твердих продуктів (наприклад, заморожених продуктів). Ні в якому разі не можна використовувати їх для відкриття банок.

7. Ножі слід захищати від падіння на тверду підлогу (керамічну плитку або кам’яну підлогу). Висока твердість леза робить його досить крихким, і падіння на тверду поверхню може спричинити поломку леза.

8. Японські ножі можна різати лише на дерев’яних дошках і брусках або дошках із пластику (поліетилену, поліпропілену).


ЗАТОЧУВАННЯ
Гострота ножів залежить від того, як часто вони використовуються. . Якщо ми використовуємо їх на домашній кухні, достатньо буде заточувати один раз на кілька місяців.

Ножі з дамаської сталі не слід заточувати на традиційних круглих точилах або кухонних стрижнях. Для заточування ножів з дамстону найкраще вибирати керамічні точила, спеціально адаптовані для цього типу сталі, тобто т.зв. Японські водяні камені (Japan wet stone). Найбільш підходящими точилами будуть зернистість 1000/3000 або 1000/3500.

Якщо ми хочемо отримати ідеальну обробку та надзвичайну гостроту, ми можемо використовувати каміння зернистістю 4000 або 8000 точок для кінцевої заточування. p>Однак пам’ятайте, що використання каменів із градацією понад 4000 балів рекомендовано лише людям, які чудово володіють професійними кухонними ножами. Ми рекомендуємо людям, які не мають досвіду заточування ножів, віддати свій ніж для заточування фахівця або принаймні попрактикуватися в заточуванні на дешевшому чи вживаному ножі.

HAND MADE
Name MCUSTA походить від слів Machined Custom (серійне виробництво, завершене вручну). На відміну від більшості ножів масового виробництва, які мають штампування, кожен елемент ножів MCUSTA вирізаний лазером, що забезпечує найвищу точність і підгонку. Кожен ніж потім збирається вручну та закінчується досвідченим майстром. Цей процес створює унікальний і чудовий ніж за прийнятну ціну.

Ножі Mcusta Zanmaiє справжніми шедеврами, що забезпечують виняткову гостроту, комфорт використання та унікальний дизайн, яку оцінили найвибагливіші кухарі всього світу. Вони призначені для майстрів-кухарів і всіх кулінарних ентузіастів, які вміють поводитися з точно гострим лезом.