Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі PETTY 150 мм
7 570 ₴
Під замовлення, 10 днів
Доставка
Детальніше про доставку
Оплата
Характеристики
Код товару
NM.YMB-2002D
Виробник
Mcusta Zanmai
Країна виробництва
Японія
Колір
хром, бронза
Матеріал
дамаська сталь / дерево пакка
Опис
Опис
Японський маленький ніж є еквівалентом європейського ножа. Завдяки невеликим розмірам і винятково гарній ергономіці ручки, він має дуже широкий спектр використання на кухні. Ідеально підходить як окремий ніж або як ніж, що підтримує роботу з іншими, спеціалізованими ножами.
Можливості Petty knife:
✔ можливість нарізки овочі та фрукти невеликого та середнього розміру
✔ можливість зрізання кінчиків овочів та фруктів
✔ можливість очищення овочів та фруктів від шкірки
✔ можливість порціонування та філетування невеликих шматочків м’яса чи риби
✔ можливість нарізання, відділення шкіри, м’ясних волокон тощо.
✔ підтримка використання під час зняття шкіри з риби (видалення шкіри та очищення луски)
✔ можливе рубання людьми з маленькими руками (однак без можливості рубання)
Маленький ніж високо цінується, особливо жінками та чоловіками невеликого зросту, за його точність і можливість вільних маніпуляцій завдяки малій вазі.
Виробник: Mcusta Zanmai
Країна виробництва: Японія
Тип ножа: японський дрібний ніж (еквівалент європейського універсального ножа)
Твердість за HRC: 60
Клинок: 33 шари дамаску
Серцевина: сталь VG-10
Рукоятка: дерево Pakka
ЧИЩЕННЯ: не мити в посудомийній машині
РОЗМІРИ
Довжина леза: 150 мм
ЛЕЗОК
Японський мілковий ніж з довжиною клинка 150 мм, конструкція full tang (серцевина виготовлена з одного шматка сталі). Серцевина ножа виготовлена з високоякісної вуглецевої сталі VG10, що характеризується чудовими ріжучими властивостями та винятковою стійкістю до корозії завдяки високому вмісту вуглецю. Серцевина покрита 33 шарами дамсону, завдяки чому кожен ніж має красивий і унікальний малюнок. Загартований приблизно до 60 HRC, він ідеально підходить не тільки як професійний ніж для досвідченого кухаря, але й для щоденного використання.
РУЧКА
Додаткова перевага Ніж має ексклюзивну рукоятку, виготовлену з деревини Pakka. Він поєднує в собі сучасний зовнішній вигляд і дуже хорошу ергономіку ручки. Він ідеально та надійно лежить у вашій руці. Плоский кінець ручки впливає на її корисність - ви можете легко роздавити спеції, наприклад часник, нею.
Pakka wood - це різновид високоякісної фанери, виготовленої зі шматків різних породи екзотичної деревини. Вони склеюються і пресуються під високим тиском. Це створює дуже хороший матеріал для виробництва ручок ножів. Він дуже твердий, не коробиться і не вбирає воду. Після полірування стає видно текстуру різних шарів деревини, як на лезі з дамаської сталі - поєднання цих двох матеріалів забезпечує виключно функціональне використання та оригінальний вигляд ножа.
Японські ножі Mcusta Zanmaiвиключно гострі та тверді, а також водночас крихкий і делікатний, тому варто прочитати інструкцію по догляду за цим розкішним продуктом.
1. Дамаські японські ножі не можна мити в посудомийній машині. Агресивні миючі засоби та гаряча вода під високим тиском можуть пошкодити сталь і ручку.
2. Після кожного використання ножі слід промивати теплою водою і витирати насухо.
3. Не можна довго залишати ножі немитими, особливо під час нарізання фруктів. Фруктові кислоти можуть знебарвити лезо ножа.
4. Лезо японських дамаських ножів слід час від часу протирати кулінарною або рисовою олією.
5. Ножі найкраще зберігати в дерев’яних блоках або на магнітних стрічках.
6. Не можна використовувати ножі для рубання кісток або інших дуже твердих продуктів (наприклад, заморожених продуктів). Ні в якому разі не можна використовувати їх для відкриття банок.
7. Ножі слід захищати від падіння на тверду підлогу (керамічну плитку або кам’яну підлогу). Висока твердість леза робить його досить крихким, і падіння на тверду поверхню може спричинити поломку леза.
8. Різати японськими ножами можна тільки на дерев'яних дошках і брусках, або дошках з пластику (поліетилену, поліпропілену).
ЗАТОЧУВАННЯ
Гострота ножів залежить від того, як часто вони використовуються. Якщо ми використовуємо їх на домашній кухні, достатньо буде заточувати один раз на кілька місяців.
Ножі з дамаської сталі не слід заточувати на традиційних круглих точилах або кухонних стрижнях. Для заточування ножів з дамстону найкраще вибирати керамічні точила, спеціально адаптовані для цього типу сталі, тобто т.зв. Японські водяні камені (Japan wet stone). Найбільш підходящими точилами будуть зернистість 1000/3000 або 1000/3500.
Якщо ми хочемо отримати ідеальну обробку та надзвичайну гостроту, ми можемо використовувати каміння зернистістю 4000 або 8000 точок для кінцевої заточування. p>Однак пам’ятайте, що використання каменів із градацією понад 4000 балів рекомендовано лише людям, які чудово володіють професійними кухонними ножами. Людям, які не мають досвіду заточування ножів, ми рекомендуємо заточувати свої ножі в руках фахівця або принаймні попрактикуватися в заточуванні на дешевшому чи вживаному ножі.
HAND MADE
Назва MCUSTAпоходить від слів Machined Custom (серійне виробництво закінчене вручну). На відміну від більшості ножів масового виробництва, які мають штампування, кожен елемент ножів MCUSTA вирізаний лазером, що забезпечує найвищу точність і підгонку. Кожен ніж потім збирається вручну та закінчується досвідченим майстром. Цей процес створює унікальний і досконалий ніж за розумну ціну.
Ножі Mcusta Zanmai - справжні шедеври, що забезпечують виняткову гостроту, зручність використання та унікальний дизайн, який оцінили найвибагливіші кухарі з усього світу. світ. Вони призначені для майстрів-кухарів і всіх кулінарних ентузіастів, які вміють поводитися з точно гострим лезом.
Дивіться також
Покупцям
Умови повернення та обмінуУмови гарантії