Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі PETTY 90 мм

Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі PETTY 90 мм

Японський кухонний ніж Mcusta з дамаської сталі PETTY 90 мм від компанії MyHome - фото 1
7 258 ₴
Під замовлення, 10 днів

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
NM.YMB-2000D
Виробник
Mcusta Zanmai
Колір
хром, бронза
Матеріал
дамаська сталь / дерево пакка

Опис

Опис

Японський маленький ніж є еквівалентом європейського ножа. Завдяки невеликим розмірам і винятково гарній ергономіці ручки, він має дуже широкий спектр використання на кухні. Ідеально підходить як окремий ніж, так і як ніж, що підтримує роботу з іншими, спеціалізованими ножами.

Можливості Petty knife:
✔ можливість нарізати маленькі та середні скибочки овочі та фрукти
✔ можливість зрізання кінців овочів та фруктів
✔ можливість очищення овочів та фруктів
✔ можливість порціонування та філетування невеликих шматочків м'яса або риби
✔ можливість нарізки, відокремлення шкіри, м’ясних волокон тощо.
✔ підтримка використання під час обробки риби (видалення шкіри та очищення луски)
✔ Можливе нарізання людьми маленькими руками (але не шинкування)
Маленький ніж цінується, особливо жінками та чоловіками невеликого зросту, за точність і можливість вільного маніпулювання завдяки малій вазі.
Виробник: Mcusta Zanmai
Країна виробництва: Японія
Тип ножа: Японський ніж (еквівалент європейського універсального ножа)
Твердість HRC: 60
Лезо: 33 шари дамаску
Серцевина: сталь VG-10
Ручка: дерево Pakka
ЧИЩЕННЯ: Не мити в посудомийній машині

РОЗМІРИ
Довжина леза : 90 мм

ЛЕЗО

японське Дрібнийніж з довжиною леза 90 мм, конструкція full tang (сердечник виготовлений з одного шматка сталі). Серцевина ножа виготовлена з високоякісної вуглецевої сталі VG10, яка характеризується чудовими ріжучими властивостями та винятковою стійкістю до корозії завдяки високому вмісту вуглецю. Серцевина покрита 33 шарами дамсону, завдяки чому кожен ніж має красивий і унікальний малюнок. Загартований приблизно до 60 HRC, він ідеально підходить не тільки як професійний ніж для досвідченого кухаря, але й для щоденного використання.

РУЧКА
Додатковою перевагою ножа є ексклюзивна на вигляд рукоятка з дерева Pakka. Він поєднує в собі сучасний зовнішній вигляд і дуже хорошу ергономіку ручки. Він ідеально та надійно лежить у вашій руці. Плоский кінець ручки впливає на її корисність - ви можете легко роздавити спеції, наприклад часник, нею.

Pakka wood - це різновид високоякісної фанери, виготовленої зі шматків різних породи екзотичної деревини. Вони склеюються і пресуються під високим тиском. Це створює дуже хороший матеріал для виробництва ручок ножів. Він дуже твердий, не коробиться і не вбирає воду. Після полірування стає видно текстуру різних шарів деревини, як на лезі з дамаської сталі - поєднання цих двох матеріалів забезпечує виключно функціональне використання та оригінальний вигляд ножа.

Як доглядати за виготовленими вручну кухонними ножами Майстра Marusho Kogyo

Японські ножі Mcusta Zanmai надзвичайно гострі та тверді, але водночас крихкі та делікатні? , тому варто ознайомитися з інструкцією по догляду за цим розкішним виробом.

1. Дамаські японські ножі не можна мити в посудомийній машині. Агресивні миючі засоби та гаряча вода під високим тиском можуть пошкодити сталь і ручку.

2. Після кожного використання ножі слід промивати теплою водою і витирати насухо.

3. Не можна довго залишати ножі немитими, особливо під час нарізання фруктів. Фруктові кислоти можуть знебарвити лезо ножа.

4. Лезо японських дамаських ножів слід час від часу протирати кулінарною або рисовою олією.

5. Ножі найкраще зберігати в дерев’яних блоках або на магнітних стрічках.

6. Не можна використовувати ножі для нарізання кісток або інших дуже твердих продуктів (наприклад, заморожених продуктів). Ні в якому разі не можна використовувати їх для відкриття банок.

7. Ножі слід захищати від падіння на тверду підлогу (керамічну плитку або кам’яну підлогу). Висока твердість леза робить його досить крихким, і падіння на тверду поверхню може спричинити поломку леза.

8. Різати японськими ножами можна лише на дерев’яних дошках і брусках або дошках із пластику (поліетилену, поліпропілену).


ЗАТОЧУВАННЯ
Гострота ножів залежить від про те, як часто використовуються. Якщо ми використовуємо їх на домашній кухні, буде достатньо заточувати один раз на кілька місяців.
Ножі з дамаської сталі не слід заточувати на традиційних круглих точилах або кухонних стрижнях. Для заточування ножів з дамстону найкраще вибирати керамічні точила, спеціально адаптовані для цього типу сталі, тобто т.зв. Японські водяні камені (Japan wet stone). Найбільш підходящими будуть точила із зернистістю 1000/3000 або 1000/3500.
Якщо ми хочемо ідеальної обробки та отримання надзвичайної гостроти, ми можемо використовувати каміння з зернистістю 4000 або 8000 точок для остаточної заточування.
Однак пам'ятайте, що використання каменів із градацією понад 4000 балів рекомендовано лише людям, які вміють користуватися професійними кухонними ножами. Ми рекомендуємо людям, які не мають досвіду заточування ножів, віддати свій ніж на заточування фахівця або принаймні попрактикуватися в заточуванні на дешевшому чи вживаному ножі.


HAND-MADE
Назва MCUSTAпоходить від слів Machined Custom (серійне виробництво, завершене вручну). На відміну від більшості ножів масового виробництва, які мають штампування, кожен елемент ножів MCUSTA вирізаний лазером, що забезпечує найвищу точність і підгонку. Кожен ніж потім збирається вручну та закінчується досвідченим майстром. Цей процес створює унікальний і досконалий ніж за розумну ціну.

Ножі Mcusta Zanmai - справжні шедеври, що забезпечують виняткову гостроту, зручність використання та унікальний дизайн, який оцінили найвибагливіші кухарі з усього світу. світ. Вони призначені для майстрів-кухарів і всіх кулінарних ентузіастів, які вміють поводитися з точно гострим лезом.